Jak (a proč) si vybrat balonovku?

Proč zrovna „balonovka“?

Není oslnivě ženská ani prudce elegantní, ale neodmyslitelně patří do každého šatníku. Kdo si ji pořídí, zpravidla má více než jednu.
Důvody? Vytřídila jsem 3 hlavní a ty probereme:

Je pohodlná

Má náplet v pase. Neškrtí, nevytváří nehezké „faldy“, případně i stáhne. Je z materiálu s elastanem (lycrou) - zaručuje pohodlí, skoro se nemačká a snadno se udržuje.

DSC_016u

Univerzální kousek

Není usedlá, je variabilní. Hodí se ke každému stylu. Ladí s derss codem i s neformálním  outfitem. Kombinuje se s tričky, halenkami, svetry, sáčky každého střihu, kromě kousků ve stylu (velikosti) oversize. Sladíte je s teniskami, lodičkami, kozačkami, barevnými  punčochami i legínami.

 DSC_02131 DSC_0116U DSC_0335 DSC_0354

Lichotivý střih

Nevyžaduje perfektní postavu, skryje případné nedostatky.

DSC_0226

Chce to příklady a více detailů. Většina „balonovek“ nabízena jinými tvůrci má rovný střih. Najdete je i u nás - sportovní.

Tento střih ale není vhodný pro každou postavu a po dlouhém experimentování vznikla balonovka do „áčka“ Má osvědčený střih (doporučuji i pro méně odvážné). Na bocích přiléhavá - balonový tvar je jen v délce. Většina modelů je střižená ze šikma - optimálně se přizpůsobí tělesným křivkám.

A teď rady „na tělo“ pro výběr sukně

Nenechte se omezovat věkem. Sukně má sice délku nad kolena, mějte ale na paměti, že delší sukně ubírají na délce nohám. S neprůhlednými punčochami si dodáte odvahu :) První „balonovku“ vybírejte v tmavém odstínu.  Nebude se Vám zdát tak „odvážná“ a rychleji si na ni zvyknete. Poté klidně sáhnete i po barvách. Malý bonus - sukně mají kapsy. I když nemáte zlozvyk dávat ruce do kapes, občas se vážně hodí :)

Jak určit správnou velikost?

Změřit obvod boků ve výšce kyčlí. Vybírejte spíš tu menší než větší. Neberte ohled na svoji konfekční velikost, kterou kupujete v řetězcích. V případě potřeby se délka sukně dá korigovat tak, že sukně se nasadí o kousek výš nebo níž.

Momentálně máme pro Vás dva druhy střihů

4 dílová áčková sukně, splývavá na bocích, balonový tvar v délce. Pro všechny styly i postavy.

DSC_0184u

8 dílová áčková sukně s bohatším objemem v délce. Pro ty, co už balonovku vlastní a rádi sáhnou po jiném, než obvyklém balonovém střihu.

 DSC_0974u

Doufám, že s výběrem nové sukně už máte jasno. A kdyby ne, tak pište!