Proč milovat úplet?

Untitled-1_2

Úplet poznáte podle toho, že je velmi pružný. Typické úpletové oblečení, bez kterého už si nedokážeme představit život, je tričko, mikina a legíny. A tak první a zřejmě i nejdůležitější vlastnost úpletu, kterou milujeme, je pohodlí. Už si to ani neuvědomujeme, že neškrtí, netlačí a maximálně se přizpůsobí postavě.

Druhou super vlastností úpletu je, že se skoro nemačká. A když trochu ano, tak se rychle „vyvěsí“ svoji vahou. Tip - čím více elastanu (lycry, spandexu) úplet obsahuje, tím méně se mačká.

Další vlasnost úpletu a proč ho lidé milují, je ten stejný, kvůli kterému ho někteří nesnáší - přiléhavý efekt. A tak pro ty, kteří o upnutý efekt nestojí je tu můj tip - vybírejte oblečení o velikost (nebo i o dvě) větší. Když Vám bude „sedět“ v ramenou větší velikost, bude to ta pravá. Jo, a vyhněte se u subtilních modelů úpletu z polyesteru. Ten Vám dobrou službu neudělá.

Jestli máte spojené úpletové kousky s tím, že vydrží chvilku, vyhněte se obloukem nákupním řetězcům. Kvalitní úplety, které najdete u lokálních výrobců, vám při správné údržbě vydrží několik sezon. Stejně, jako ty naše.

Základní věc, aby Vám úpletový výrobek vydržel dlouho, je kvalitní úplet, ze kterého je ušitý. Když jej dáte na dlaň a prosvítají Vám prsty, nebude to dobrý nákup. Silnější úplet je správná volba.

Aby materiál vydržel co nejdéle jako nový, zainvestujte do kvalitních pracích prostředků určených speciálně pro praní jemných tkanin. Můj tip - perte na šetrné programy v pračce nebo v ruce.

Pro snadnější žehlení a úsporu času při žehlení sušte úpletové věci rovnou na ramínkách. A když to bude potřeba, zlehka je vyžehlete napařovací žehličkou. Pozor, netlačte, můžou zůstat stopy od žehlící plochy.

Potřebujete další důvody k tomu, aby jste milovali úplet? Tady jsou: https://www.okkofashion.cz/saty/